CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Happy Reading Guys!

Happy Reading Guys!

Tuesday, June 5, 2012

when omputih meets king of fruits..


korg kenal spe mamat nih?
name dy ANDREW ZIMMERN..
dy ni seorg chef & food writer yg sgt famous..
dy ni jgk host cte Bizzare food with andrew zimmern kt TLC chane 707..

if korg pnah tgk cte tu lah kn,this guy da mkn mcm2 mknan yg sgt2 pelik..
from all over the world..

just imagine,dy boleh makan :
cengkerik goreng


hanjing panggang


telur itik yg da jadi anak


belangkas ek nme dy? ke,labu-labi?


ramen lipas


aneka shushi


scorpion


gingseng ular


kire mamat ni hebat la sbb selama ak tgk cte ni,x de 1 bnd pun yg dy tolak..
even mknan tu jijik skalipun,dy akn try gk mkn walaupun skit..
tp dlm bnyk2 mknan,cume 1 bnd je yg dy ckp paaaaling x sedap pnah dy mkn..guess what?




durian!!! haha..
dy bley relax telan lipan,cacing,telinga babi bgai..
then ble mkn durian,dy bley ckp x sedap..
well,x de la pelik sgt..act most of mat saleh x suka durian..
sbb bau dy kuat n rasa durian tu x kena pd tekak dorg..mybe..
mcm kte jgk laa..cube try mkn chesee..
im not talking abut mozarella or cheddar yee..harap maklum..
cube try telan blue chesee..or other type of chesee yg da diperap berbulan2 lamenye..mampu? haha..
bagi org2 barat,bnd tu lah yg paling nikmat kalo dmakan..
tp kalo smp ke tekak kte,mau muntah darah rse nye..haha

jom layan video dy try nk mkn durian.. :)


video


video


apape pun,andrew zimmern ni mmg legend la.. :)


* x pham npe org barat slalu ckp durian ni rse mcm ONION..seriously?? =='

No comments: