CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Happy Reading Guys!

Happy Reading Guys!

Friday, August 28, 2015

#throwback : sakitnya tuh disini!

 
salam semua..
lama sgt x update blog..
cantik ke idokk blog baru kitewwww?
last tuka background masa hujung sem6 diploma dulu rasanya..
that was 4 years ago..kau bayangkan..huhu
 
now sedap la mate nk menengok segala isi dlm ni..
ye dop?
okay lah..back to business..
bnyk sgt jadi masa sem lepas..
kita throwback one by one ye..
 
first story is bout accident..
on mei yg lepas, aku accident..
kne langgar lori ais kau taw?
ngeri x ngeri laa..
kalau aku naik kreta x pe lagi..ni naik moto..
 
okay la..cte dy cmni..
masa tu hari jumaat..kelas habis awal kul 10.30 am..
so aku pun ajak ijat g giant beli barang..
dia naik moto dia, aku naik moto aku..
nk dijadikan certita, selalunya ijat akan escort aku dri blkg smpai lah kt umah aku..
kononnye nk make sure aku selamat smpai kt umah lh cite nye....
 
but on that day, ijat ade appointment ngn supervisor dy kt kampus kul 11..
so aku ckp kt dy, x pe la..x yh hantar aku smpai umah..
aku boleh blk sndiri..lgpun dh dekat je ngn umah masa tu..
entah kenapa, dy mcm berat hati masa tu nk bia kn aku blk sorg..
sbb dy x pnah bia aku blk sorg..
but aku soh gk dy g kampus cz masa tu dh kul 11.15 dh..
sian plak dy dh lmbt nk jumpa supervisor dy..
after dy gerak, aku pun gerak blk..
 
umah sewa aku tu depan food court..
dh alang2 lalu depan tu, aku terfikir la nk beli mknan untuk lunch..
tp masa tu baru kul 11..
so aku pun stop la kt tepi jln sbb aku nk usha food court dh start jual mknan ke blm..
then aku usha dri jauh, ok dh bukak..
so aku pun start moto n bg signal nk masuk jln before pusing ke simpang..
then belum sempat aku nk wt ape2,  lori ais tu entah dri mana dtg sondol aku dri blkg..
 
sekelip mata je aku dh tercampak ke bahu jln..
nasib aku memang baik masa tu sbb kebetulan ramai yg lalu lalang kt situ..
so semua stop untuk tlg aku..
aku dgn berbaju kurung nye, malu sgt..huu
yg sedihnye ble tgk barang2 dapur yg aku beli kt giant td tu semua tercampak and berterabur atas jalan..allah..sebak plak tibe2..
 
then ade brader ni soh aku bgun sbb nk tgk ade cedera kt mana2 tak..
aku x leh nk bgun sbb kaki kiri aku sakit sgt..
so abg tu volunteer nk anta aku g klinik..
india lori tu pun follow dri blkg..
smpai je klinik, doc ckp kakai aku x patah..cuma tisu koyak..
so x leh bnyk jalan..
 
 
syukur sgt semua x serius..and syukur gk sbb abg tu dh tlg anta aku g klinik..
and tlg aku settle ngn india lori tu..
masa tu pulak aku x de kredit..sbb lupa nk belu tpopup masa kt giant tu..
aku aku x leh nk kol spe2..so, aku soh la abg tu anta aku blk..
 
motor aku?
motor aku elok..x de calar lgsung..elok je hidup blk..
aku kagum gk aaa..
ade abg food court ni dy kata nk tlg pegang kn moto aku dlu..
and barang2 dapur aku pun dy nk tlg simpan..
cz aku gtaw dy aku x leh nk kol spe2 masa tu..
syukur sgt ade org baik mcm tu nk tlg kite ngn ikhlas..
 
the dah smpai rumah, azab lagi nk naik tangga..
sbb x de sapa tlg..sedihnye masa tu..huu
then finally aku sampai rumah..
masa tu bdk rumah semua tido..aku dh buntu cmne nk kol ijat..
sbb ijat x on wassap..so aku wassap la radzi..
radzi plak x baca2 wassap aku tu..lama gk aku tggu, bru dy baca..
then dy soh ijat kol aku..bru la aku boleh gtaw dy yg aku bru lepas accident..
 
then dy kata nk dtg rumah tgk aku..aku pun tggu je la..
tggu punya tggu, x sampai2..
aku pelik la..rupanya dia g amik moto aku dlu kt food court..
bila dy dh sampai, ngis2 aku cte kt dy..
sbb aku cm trauma sikit la..
aku penahjatuh moto..tp x pnah lg la org yg langgar..lori ais pulak tu..
plus minggu depan nye tu aku ade conference kt KLCC..
another 2 week is wedding abg aku plak..
ijat plak marah aku sbb dy kata kalau aku bg dy anta aku smpai umah, x de la jd benda2 mcm ni..
aku cm stress la..sbb tu aku ngis masa jumpa ijat tu..
 
then aku takot nk gtaw mama..
sbb takot mama marah n fikir aku yg bwk moto laju sgt..
then taw2 mama kol..upenye ijat yg gtaw mama..
mama punya lah risau..
mlm tu jgk dy turun shah alam ngn abah..
nasib baik la esok sabtu..so dorg boleh stay lama sikit kt shah alam ni..
then dorg ajak blk, but aku ckp x leh sbb sabtu ptg tu aku ade presentation finance..
aku ikotkan hati, nk je blk..tp aku kesian kt group aku..
so aku pun gagahkn jgk la g kelas ptg tu..
kt kelas, semua cm risau la tgk aku..
terharu la masa tu..
 
 
 
 
nk dijadikan cerita, mama n abah x bg aku join conference kt KLCC tu..
tp aku cm berkeras la nk g..sepatutnya aku kne join benda tu seminggu..
tp aku ckp kt mama, if aku larat, aku g seminggu..if x larat, aku g sehari je..at least nk tunjuk muka..and dorg pun benarkan aku pergi sehari..
 
so on that day, aku pergi ngn radzi..dy yg tlg aku angkt barang2 semua,..
sampai sana..ya allah..x sistematik lgsung..menyusahkn peserta..
nak2 pulak, aku yg bertongkt masa tu..seksa wehh nk masuk dlm dewan tu..
aku fikir, kalau dh mcm ni, cukup la hari ni je aku g..x larat aku..
lecturer aku kata aku boleh anta wakil untuk hari2 yg lain..
so I've decided untk mintk ijat wakil kn aku nnt..
 
 
 
masa tu muner, naz ngn izzi dtg jenguk aku kt KLCC tu..
then dorg ajak lepak..
nk gerak dri convention center ke KLCC tu pnya lah jauh mak datokkk..
actually x jauh..tp sbb aku jln pkai tongkat kn..so kaki aku jd sakit sgt2 sbb bnyk jln..
dh half way, muner cm kesian tgk aku..
dy soh tggu sbb dy ngn izzi nk g sewa kn wheel chair untk aku..
terharu sgt..jauh plak tu dorg g cari information counter tu..sian dorg..
then ktorg pun jln2 la kt KLCC tu..
yg x tahan nye, mana2 ktorg g, semua tgk aku..
org pelik agaknye..they was like "eee..kesiannye..muda2 dh cacat.."
haha..aku agk je laa..
 
 
 
 
so next week nye, aku blk kg..
untk sambut kakak ipar..hoyehhhh~
 
sampai je kg, aku lgsung x leh jln wehh..
gila seram..aku ingt aku dh lumpuh ke cmne..
then abah ajak g klinik, nk check..
kt kg aku, ade satu klinik ni nama dy klinik Arul..
mmg power ubat2 dy..sbb tu mahal..
aku g check mlm tu, doc ckp mybe sbb aku bnyk jln sgt..
then ubat je, dekat RM175..sian bpk aku kne bayar..
tp lepas telan ubat tu, aku terus boleh jln without guna tongkat!
Alhamdulillah..ubat klinik tu mmg kuat..
 
 
 
 
yang bestnye, aku x yh wt keje sgt masa kenduri tu..
duduk rehat je..haha..jahat..
yg x bestnye, baju dh lawa, tp kne pakai selipar jee..
bertongkat plak tu..x dpt pkai heels..huaaa!
 
actually masa sakit2 mcm ni la aku boleh Nampak spe yg btl2 cares bout me..
mana satu kwn susah senang..
kcik ati gk sbb some them yg aku harap sgt dorg wassap aku untk Tanya pasal keadaan aku, but nothing..
cm terkilan gk la..but its ok lah..aku fikir byg baik2 je..
mybe dorg terlepas pandang or masa tu tgh bz..kita x taw kan..
saba je la..nk wt cmne lg..
 
sepanjang aku sakit kaki ni, ijat ngn radzi bnyk sgt tlg aku..
mak ijat siap suruh dy bwk kereta g kampus..
cz mak dy x bg aky g klas naik cab..
allahu..terharu rasa..
 
 
 
 
now Alhamdulillah..
dh boleh jln mcm biasa..
but still sakit if jln terlalu lama..
risau gk..hope bkn kekal la..org kata mmg takes time sikit nk baik if tisu koyak ni..
well, I hope so..
seksa mcm ni..mintak doa dri sema ye..  

Sunday, August 23, 2015

nyonya bangun pagi, siram pokok bunga!

 
pagi tadi ezad call..
pukul 8 pagi mcm tu la..
aku pun terjaga dri tidur..
then dia ajak sykpe..
 
ape ke pelik nye request dia ni..
pagi2 buta nk Skype..
mandi pun belum..
then dia nk jgk Skype..
kejap je katanya..
yela..kul 9.30 nnt dy nk g keje plak..
aku pun ikotkan je laa..
 
aku capai shawl hitam kt almari..
dgn muka selekeh x mandi nye..
nk sgt tgk kan? haha
 
then Skype la..
dah wish good morning semua tu, tiba2 dia nyanyi..
lagu Kau Tercipta by Lah Ahmad..
and I was like tercengang jp masa tu..
 
 
 
 
dah kenapa nk nyanyi pagi2 hening gini? haha
tapi comel la actually..
then dia ckp it just a simple surprise for me and I deserved it katanya..
I know dia jenis yg romantic and love to surprise me..
but I didn't expect this..
 
and dia kata dia nk kype semata2 nk nyanyi untuk aku..tu je..
allahu..terharu sebenarnya..
the effort that he make semata2 untuk tgk and buat aku senyum pagi2 hujung minggu ni, memang priceless..
 
benda tu simple je..x yh susah2 kua duit beli kn aku hadiah..
or bwk aku kua tgk wayang..
or bwk mkn kt tempat2 best..
aku bkn jenis yg mcm tu..
sometimes, less is more..
 
thank you pakcik..
ailebiuuu~