CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Happy Reading Guys!

Happy Reading Guys!

Friday, August 28, 2015

#throwback : sakitnya tuh disini!

 
salam semua..
lama sgt x update blog..
cantik ke idokk blog baru kitewwww?
last tuka background masa hujung sem6 diploma dulu rasanya..
that was 4 years ago..kau bayangkan..huhu
 
now sedap la mate nk menengok segala isi dlm ni..
ye dop?
okay lah..back to business..
bnyk sgt jadi masa sem lepas..
kita throwback one by one ye..
 
first story is bout accident..
on mei yg lepas, aku accident..
kne langgar lori ais kau taw?
ngeri x ngeri laa..
kalau aku naik kreta x pe lagi..ni naik moto..
 
okay la..cte dy cmni..
masa tu hari jumaat..kelas habis awal kul 10.30 am..
so aku pun ajak ijat g giant beli barang..
dia naik moto dia, aku naik moto aku..
nk dijadikan certita, selalunya ijat akan escort aku dri blkg smpai lah kt umah aku..
kononnye nk make sure aku selamat smpai kt umah lh cite nye....
 
but on that day, ijat ade appointment ngn supervisor dy kt kampus kul 11..
so aku ckp kt dy, x pe la..x yh hantar aku smpai umah..
aku boleh blk sndiri..lgpun dh dekat je ngn umah masa tu..
entah kenapa, dy mcm berat hati masa tu nk bia kn aku blk sorg..
sbb dy x pnah bia aku blk sorg..
but aku soh gk dy g kampus cz masa tu dh kul 11.15 dh..
sian plak dy dh lmbt nk jumpa supervisor dy..
after dy gerak, aku pun gerak blk..
 
umah sewa aku tu depan food court..
dh alang2 lalu depan tu, aku terfikir la nk beli mknan untuk lunch..
tp masa tu baru kul 11..
so aku pun stop la kt tepi jln sbb aku nk usha food court dh start jual mknan ke blm..
then aku usha dri jauh, ok dh bukak..
so aku pun start moto n bg signal nk masuk jln before pusing ke simpang..
then belum sempat aku nk wt ape2,  lori ais tu entah dri mana dtg sondol aku dri blkg..
 
sekelip mata je aku dh tercampak ke bahu jln..
nasib aku memang baik masa tu sbb kebetulan ramai yg lalu lalang kt situ..
so semua stop untuk tlg aku..
aku dgn berbaju kurung nye, malu sgt..huu
yg sedihnye ble tgk barang2 dapur yg aku beli kt giant td tu semua tercampak and berterabur atas jalan..allah..sebak plak tibe2..
 
then ade brader ni soh aku bgun sbb nk tgk ade cedera kt mana2 tak..
aku x leh nk bgun sbb kaki kiri aku sakit sgt..
so abg tu volunteer nk anta aku g klinik..
india lori tu pun follow dri blkg..
smpai je klinik, doc ckp kakai aku x patah..cuma tisu koyak..
so x leh bnyk jalan..
 
 
syukur sgt semua x serius..and syukur gk sbb abg tu dh tlg anta aku g klinik..
and tlg aku settle ngn india lori tu..
masa tu pulak aku x de kredit..sbb lupa nk belu tpopup masa kt giant tu..
aku aku x leh nk kol spe2..so, aku soh la abg tu anta aku blk..
 
motor aku?
motor aku elok..x de calar lgsung..elok je hidup blk..
aku kagum gk aaa..
ade abg food court ni dy kata nk tlg pegang kn moto aku dlu..
and barang2 dapur aku pun dy nk tlg simpan..
cz aku gtaw dy aku x leh nk kol spe2 masa tu..
syukur sgt ade org baik mcm tu nk tlg kite ngn ikhlas..
 
the dah smpai rumah, azab lagi nk naik tangga..
sbb x de sapa tlg..sedihnye masa tu..huu
then finally aku sampai rumah..
masa tu bdk rumah semua tido..aku dh buntu cmne nk kol ijat..
sbb ijat x on wassap..so aku wassap la radzi..
radzi plak x baca2 wassap aku tu..lama gk aku tggu, bru dy baca..
then dy soh ijat kol aku..bru la aku boleh gtaw dy yg aku bru lepas accident..
 
then dy kata nk dtg rumah tgk aku..aku pun tggu je la..
tggu punya tggu, x sampai2..
aku pelik la..rupanya dia g amik moto aku dlu kt food court..
bila dy dh sampai, ngis2 aku cte kt dy..
sbb aku cm trauma sikit la..
aku penahjatuh moto..tp x pnah lg la org yg langgar..lori ais pulak tu..
plus minggu depan nye tu aku ade conference kt KLCC..
another 2 week is wedding abg aku plak..
ijat plak marah aku sbb dy kata kalau aku bg dy anta aku smpai umah, x de la jd benda2 mcm ni..
aku cm stress la..sbb tu aku ngis masa jumpa ijat tu..
 
then aku takot nk gtaw mama..
sbb takot mama marah n fikir aku yg bwk moto laju sgt..
then taw2 mama kol..upenye ijat yg gtaw mama..
mama punya lah risau..
mlm tu jgk dy turun shah alam ngn abah..
nasib baik la esok sabtu..so dorg boleh stay lama sikit kt shah alam ni..
then dorg ajak blk, but aku ckp x leh sbb sabtu ptg tu aku ade presentation finance..
aku ikotkan hati, nk je blk..tp aku kesian kt group aku..
so aku pun gagahkn jgk la g kelas ptg tu..
kt kelas, semua cm risau la tgk aku..
terharu la masa tu..
 
 
 
 
nk dijadikan cerita, mama n abah x bg aku join conference kt KLCC tu..
tp aku cm berkeras la nk g..sepatutnya aku kne join benda tu seminggu..
tp aku ckp kt mama, if aku larat, aku g seminggu..if x larat, aku g sehari je..at least nk tunjuk muka..and dorg pun benarkan aku pergi sehari..
 
so on that day, aku pergi ngn radzi..dy yg tlg aku angkt barang2 semua,..
sampai sana..ya allah..x sistematik lgsung..menyusahkn peserta..
nak2 pulak, aku yg bertongkt masa tu..seksa wehh nk masuk dlm dewan tu..
aku fikir, kalau dh mcm ni, cukup la hari ni je aku g..x larat aku..
lecturer aku kata aku boleh anta wakil untuk hari2 yg lain..
so I've decided untk mintk ijat wakil kn aku nnt..
 
 
 
masa tu muner, naz ngn izzi dtg jenguk aku kt KLCC tu..
then dorg ajak lepak..
nk gerak dri convention center ke KLCC tu pnya lah jauh mak datokkk..
actually x jauh..tp sbb aku jln pkai tongkat kn..so kaki aku jd sakit sgt2 sbb bnyk jln..
dh half way, muner cm kesian tgk aku..
dy soh tggu sbb dy ngn izzi nk g sewa kn wheel chair untk aku..
terharu sgt..jauh plak tu dorg g cari information counter tu..sian dorg..
then ktorg pun jln2 la kt KLCC tu..
yg x tahan nye, mana2 ktorg g, semua tgk aku..
org pelik agaknye..they was like "eee..kesiannye..muda2 dh cacat.."
haha..aku agk je laa..
 
 
 
 
so next week nye, aku blk kg..
untk sambut kakak ipar..hoyehhhh~
 
sampai je kg, aku lgsung x leh jln wehh..
gila seram..aku ingt aku dh lumpuh ke cmne..
then abah ajak g klinik, nk check..
kt kg aku, ade satu klinik ni nama dy klinik Arul..
mmg power ubat2 dy..sbb tu mahal..
aku g check mlm tu, doc ckp mybe sbb aku bnyk jln sgt..
then ubat je, dekat RM175..sian bpk aku kne bayar..
tp lepas telan ubat tu, aku terus boleh jln without guna tongkat!
Alhamdulillah..ubat klinik tu mmg kuat..
 
 
 
 
yang bestnye, aku x yh wt keje sgt masa kenduri tu..
duduk rehat je..haha..jahat..
yg x bestnye, baju dh lawa, tp kne pakai selipar jee..
bertongkat plak tu..x dpt pkai heels..huaaa!
 
actually masa sakit2 mcm ni la aku boleh Nampak spe yg btl2 cares bout me..
mana satu kwn susah senang..
kcik ati gk sbb some them yg aku harap sgt dorg wassap aku untk Tanya pasal keadaan aku, but nothing..
cm terkilan gk la..but its ok lah..aku fikir byg baik2 je..
mybe dorg terlepas pandang or masa tu tgh bz..kita x taw kan..
saba je la..nk wt cmne lg..
 
sepanjang aku sakit kaki ni, ijat ngn radzi bnyk sgt tlg aku..
mak ijat siap suruh dy bwk kereta g kampus..
cz mak dy x bg aky g klas naik cab..
allahu..terharu rasa..
 
 
 
 
now Alhamdulillah..
dh boleh jln mcm biasa..
but still sakit if jln terlalu lama..
risau gk..hope bkn kekal la..org kata mmg takes time sikit nk baik if tisu koyak ni..
well, I hope so..
seksa mcm ni..mintak doa dri sema ye..  

Sunday, August 23, 2015

nyonya bangun pagi, siram pokok bunga!

 
pagi tadi ezad call..
pukul 8 pagi mcm tu la..
aku pun terjaga dri tidur..
then dia ajak sykpe..
 
ape ke pelik nye request dia ni..
pagi2 buta nk Skype..
mandi pun belum..
then dia nk jgk Skype..
kejap je katanya..
yela..kul 9.30 nnt dy nk g keje plak..
aku pun ikotkan je laa..
 
aku capai shawl hitam kt almari..
dgn muka selekeh x mandi nye..
nk sgt tgk kan? haha
 
then Skype la..
dah wish good morning semua tu, tiba2 dia nyanyi..
lagu Kau Tercipta by Lah Ahmad..
and I was like tercengang jp masa tu..
 
 
 
 
dah kenapa nk nyanyi pagi2 hening gini? haha
tapi comel la actually..
then dia ckp it just a simple surprise for me and I deserved it katanya..
I know dia jenis yg romantic and love to surprise me..
but I didn't expect this..
 
and dia kata dia nk kype semata2 nk nyanyi untuk aku..tu je..
allahu..terharu sebenarnya..
the effort that he make semata2 untuk tgk and buat aku senyum pagi2 hujung minggu ni, memang priceless..
 
benda tu simple je..x yh susah2 kua duit beli kn aku hadiah..
or bwk aku kua tgk wayang..
or bwk mkn kt tempat2 best..
aku bkn jenis yg mcm tu..
sometimes, less is more..
 
thank you pakcik..
ailebiuuu~

Wednesday, May 20, 2015

masterjiiiii~

salam semua..

alhamdulillah sedar x sedar, dah nak hujung sem 2 dah..
now busy dgn segala tok nenek project..
plus dpt rezeki menang competition product development hari tu, makin busy..
kne buat preparation untk lawan for the next stage..

actually entry kali ni bkn lah nk bercerita pasal assignment aku..
but nk share pengalaman sikit..
kira senior talk lah..boleh? lol..
awkward gila hoi..



okay..macam ni kisahnye..
since aku mula2 sambung master last year, ramai yg tanya susah ke x..
and lately makin ramai yg tanya the same question..
cumanya x berkesempatan nk bercerita panjang..
nk reply satu2, mgkin x mampu..so aku tulis kt sini je la senang..
semua boleh baca..kan?
i guess ramai yg nk sambung tapi takot..
thats normal..
aku pun dulu cenggitu jgk..
tipu la kalau x de rasa takot..
tapi redah je la..kalau x cuba,mana nk taw kan?



okay..first thing first..
korg kena beli number pin kt BSN..
RM50 je..tp make sure beli yg betul taw..
if nk buat research, kne beli number pin untk research..
kalau untk course work, beli untk course work..
kalau x, mbazir je nnt..



next, korg apply lah guna number pin tu..
yg ni aku rasa kne refer university masing2..
sebab dlu aku x apply kt UPU..aku apply under UiTM terus..
ade kt student portal tu..online.uitm.edu.my



disarankn untuk korg like page IPsIS kt fb..
kt situ dorg akn update mcm2 psal master..
tarikh result kua, tarikh dafta, tarikh last bayar yuran, semua lah..
kalau nk berurusan terus dgn dorg, boleh dtg office dorg kt Intekma Hotel Shah Alam..


selalunya if korg yg tgh final year (sem 6) tu dah boleh apply before final exam..
then nnt dia akn panggil untuk dtg interview..
masa interview tu, korg kne prepare la..
selalunya dy tanya pasal isu semasa, politik and also some of the subject yg akn korg ambil nnt..
mksudnye korg kne study sikit la subject2 yg ditawarkan..
pepandai la tanya senior..
sbb nnt dy akn tanya "awk suka subject apa?"
then kdang2 dy tanya jgk ape tajuk research yg korg terfikir nk buat nnt..
and for thise yg nk tukar course bile sambung master, korg kne prepare alasan yg kukuh la..sbb dy akn tembak kaw2 punya nnt..


so lepas interview tu, dlm 2-3 bln la bru dpt result..
tapi jgn risau..sbb mmg akn konfem dpt punya lah..
sbb bkn ramai pun yg smbung..
of course UiTM akn amik semua yg apply..sbb lg dorg suka bila ade student yg nk sambung..


bila dah dapat tu, korg kne prepare duit lebih sikit la..sebab yuran agak mahal..
untuk fakulti hotel dan pelancongan, sem 1 yuran dy RM1748..
sem 2 ni RM19++.++ aku x ingt the exact amount sebab aku under mybrain..


okay..sebut pasal mybrain ni..
 mybrain ni scholarship..cumanya dy akn sponsor yuran je lah..
dy x bg duit blanje tiap2 bulan..
tp okay lah kan..dri ko nk penat2 kumpul duit bayar yuran..
sakit jugak tu..
macam mana nk apply?
nanti masa korg 1st day dafta, UiTM akn bkak booth..
kt situ korg boleh terus dafta and kumpul semua sign yg borang tu nak..
boleh je apply nanti2 je kt dy pny website..
cuma nya nnt korg sakit la nkturun naik pejabat mintak sign mcm2 orang..
and disarankan korg settle mybrain ni secepat mungkin..
sbb proses dy leceh sikit..semua tu korg boleh download kt website dy..


if korg dah apply mybrain, mungkin korg dpt email yg mengatakan permohonan korg lulus, tp dy x kn masuk kn terus duit tu..
mgkin lambat..bpe lama punya lambat, aku x taw..
so krog kne g pejabat bendahari untk buat penangguhan yuran sbb nk tggu biasiswa..
masa tu korg kne bwk penyata muka dpn buku bank dgn surat tawaran mybrain..then isi borang n hantar..
tp korg kne selalu tanya update la..jgn tggu last minit..
kalau x nnt x leh amik final exam, naya je..


andai kata lah korg apply mybrain tu masa sem 1..
tp korg dpt duit mybrain tu masa final sem 3..
jgn risau..korg boleh buat redemption..
means that nnt mybrain akn bayar blk duit korg yg korg dh dulu kn untk bayar yuran sem 1 smpai sem 3 tu..
tapi yg ni korg kne tanya pejabat bendahari lah untk double confirm..


okay..move on..
selain mybrain,korg boleh wt loan MARA..
loan mara ni mcm PTPTN jgk..
beza nya kalau PTPTN yg dpt 1st class je akn dikira biasiswa..
tp MARA ni semua org ade peluang untk kurangkn bayaran tu..
caranya..simple..
makin tinggi pointer CGPA kau, makin kurang ko kne bayar..
let say CGPA kau 3.64..ko just kne bayar 10% de dri total yg ko pinjam..
boleh la kan..dri x de lgsung..
mcm course aku, kengkawan yg pinjam MARA total nye RM21k..
yuran MARA bayar, every month dpt duit blanje RM800..
yup..mewah..tp kne blaja betul2..kalau x..RM21k beb..banyak tu nk bayar..


okay..settle process application and biasiswa semua..
now kita masuk pasal student life pulakk..
basically org selalu fikir master ni x bnyk kelas..
memang pun..cumanya kelas semua hujung minggu, memang x best lgsung la cte diaa..hmm
kalau korg bertuah dpt anjak kelas, mgking hujung minggu korg boleh diselamat kn..
mcm aku sem 1 dlu, sorg je bdk part time..so dpt la bwk kelas hari sabtu tu ke hari jumaat..
cuma sem 2 ni x dpt nk anjak sebab ramai gila bdk part time..
sebab tu aku x leh nk pergi sgt wedding2 kwn ni..sbb ade kelas sabtu tu..


kalau korg mampu, buat lah kerja part time..sebab kelas x banyak kan..
tp mcm aku ni, mula2 je la plan nk kerja part time..
tp mmg x sempat laa..kelas x de pun, aku terpaksa spend cuti tu kt library..
aku blk rumah tu untuk tido je..
celik mata, terus lepak library,,wt assignment smpai lapa..
bila lapa stop jp..kua mkn..
lpas mkn, smbung blk wt keje..smpai mlm..
bila dh ngntok, baru blk umah tido..
mcm tu lah hari2..
mmg terhad la kalau nk g berjimba..
aku sempat g tgk wayang je la..
tu je cara nk hilang stress..
nk karaoke, nk hang out jauh2, lama2, mmg x dpt..

in term of assignment pulak..
sama je banyak nye mcm degree n diploma dlu..
cumanya semua assignment indiividu..or paling ramai pun 3 org je dlm satu group..
then dlu masa degree mugkin 1 assgnment unrk each subject..
tp master, 3-4 assignment untk each subject..
pepandai la kau bahagi masa mcm mana..
nk buat assignment tu x susah..nk kejar date line tu yg sakit..
okay..aku tipu sikit..mmg susah pun nk siapkn assignmnet tu..
sebab expectation lecturer sgt tinggi..sebab kau dah master kan..
plus org mcm aku ni, tukar course lain, agk susah lah..
sbb kdg2 dorg dah blajar certain thing tu masa dorg degree, so lecturer x sentuh sgt on that topic..
so aku yg baru lg dlm course tu terpinga2 jgk la..


assignment mmg bnyk guna duit..
mmg kne berkorban sikit lah..
and jgn terkejut if lecturer kau mintk buat mcm2 yg kau x pernah rasa..
contoh nye present kt dpn kelas for 2 hours straight..or jwb 102 soalan on9 exam in 1 hour..or tiap2 minggu kne hantar article review..
aku dah rasa semua tu..mmg sakit..
x cukup tdo, smpai pembuluh darah kt mata aku pecah dlu..
takot ooo..huhu
tp alhamdulillah..mula2 tu give up jgk..
bila dh masuk sem 2, dah pandai nk urus masa, so semua jd senang..


okay..now masuk pasal research plak..
untuk sem 1, korg akn x wt ap2 research lg..
korg just kne amik subject research method once again..
dlm subject tu cm biase lah..korg kne wt 1 research proposal..
so make suke korg pilih tajuk yg sesuai..so that korg boleh terus bwk untk sem dua nanti..
and pemilihan tajuk tu pun penting jgk..
sebab tajuk tu lah yg akn menentukan sape korg punya supervisor..
haha..aku pun baru taw sebenarnye..
sebab aku buat pasal minyak masak..then aku dpt lecturer yg pnah ajar aku subject food science masa degree dlu..
if kau buat pasal HR, kau dpt la lecturer yg arif dgn tajuk tu..
atau pun dorg pun pnah buat pasal area tu masa dorg amik PhD dulu..
gitu la..tapi dgn sape pun kau dpt, kau kne usaha lebih sikit..


mesti jumpa dgn dorg EVERY WEEK!
kalau x, kau doom..serious..
aku dlu pun awal2 je jumpa tiap2 minggu..
lst2 bila dh busy ngn assignmnet lain, terus x jumpa..
then taw2 dh kne present untk colloquium..
masa tu baru kelam kabut nk jumpa..
then banyak lah salah sebab jarang jumpa kan..
colloquium ni mcm korg kne present dpn lecturer n spe2 la student yg nk dtg tgk masa tu..
x de markah yg akn diambil based on your research proposal..
cuma dorg akn betulkn ape yg patut b4 korg present btl2 dpn panel dri luar nanti..
aku dah present uuntk colloquium..alhamdulillah..
x bnyk salah and boleh proceed untk proposal defend yg betul2 bln 6 nanti..
tp ramai gk yg kne tukar tajuk..
kesian..mana cukup masa lg dh..
so aku suggest, korg buat lah betul2 research proposal korg nanti okayy? 


sory lah..panjang betul aku bercerita..
x reti lah nk explain simple2 ni..x puas nnt..haha
so, kesimpulannya, kau kne pandai bwk diri lah..
jgn bagi bnyk alasan..
x de benda yg senang dlm dunia ni..
kalau kau betul nk sambung, kau kne prepare dri semua segi..
fizikal dan mental kena kuat..
jgn cepat putus asa..
1st sem mmg susah..tp nnt korg akn okay..kne tahan sikit..
mcm aku..dlu sem 1 mmg rasa nk bhenti blaja..
lagi2 ble tgk kwn2 dpt kerja bagus, ade yg dh kawen..
fuhh,,masa tu aku ade gk rasa mnyesal sambung blaja ni..
tp bila fikir2 blk, x pe la..rezeki masing2 kan..
now aku dah x rse nyesal pun sebab sambung..rasa seronok pulak sambung master..boleh? ahaha
tak lah..maksud aku..taw2 je dh nk hujung sem 2..awal tahun depan dh habis..
(insyallah kalau research x sangkut..hehe)
so x terasa pun beban tu..


tapi bagi aku, sokongan org sekeliling tu sgt penting laa..
make sure kau ade restu family nk sambung master ni..
kalau ade ramai kwn yg nk smbung skali, lg bagus..
kalau stress, ade gk teman..
tp yg penting, kau kne yakin..
takot tu cuma perasaan sementara je..
doa bnyk2, mintak Allah permudahkan semuanya..


so..tuje la kot yg aku boleh share..
sory again if agak panjang..
sory gk if bnyk typo..hehe 
aku tulis benda ni kul 4 pagi sebab aku penat siapkan slide..


okay lah..
hope boleh dijadikan panduan yg berguna untk korg..
 kalau x membantu, aku mintak maaf awal2..
aku ni bkn pakar motivasi..
  what do you expect? lol..
kbai..


Monday, March 16, 2015

soalan cepucemas..

that moment when people keep asking

"korg bila lagi?"

and we just like 

"krik..krik..krikk.."




tipu lah kalau kata x nk kawen lagi..
nak2 pulak kawan rapat ramai yg dah kawen, dah ade anak..
cemburu lah jugak..
actually ktorg dua2 dah ready nk kawen..
ezad cte dy selalu tgk kt youtube video2 nikah artis2..
dy tgk mcm mana pelamin dorg, mcm mana dorg lafaz akad nikah..
allahu..comel sangat kenapa ntah? haha..
but both of us ade goals to achieve..

macam ezad, dia mmg nk dulu kn family..
at least smpai adik2 dia habis sekolah..
aku pulak, mmg dah janji dgn mama..
x kn kawen selagi x habis belajar..

memang lah boleh nikah gantung..
nak pulak, mmg aku ngn ezad same2 sambung belajar, satu campus, satu kelas..
so x de masalah if nk kawen skrang..

tapi..

 aku x yakin aku boleh bahagi masa dengan baik..
nk pikul tanggungjawab sbagai isteri tu, bukan nye benda kecik..
org kata, kita bukan kawen ngn pasangan kita je..tp kita kawen ngn the whole family from the both side..
semua nk kena jaga..
nnt assignment ke mana, family ke mana..
aku tengok classmate aku yg dah kawen and ade anak tu, susah nye lah..
dia kne stay kt fac dri pagi smpai petang..sbb dia takot if dia blk, nnt dy x leh siap kn keje sbb distract ngn hal nak2..
yg lg sorg, tgh pregnant..selalu gk skip kelas sbb nk g wt check up..
aku jd risau plak..
org lain mybe ok je kawen smbil belajar..tp aku rasa aku x leh la..

another thing is..the expenses..
bukan maslah kenduri kawen..
kalau kenduri tu insyallah mampu lagi if nk kawen skrg..
cuma lepas kawen tu..
yela..ktorg dua2 still blaja..
finance belum stabil lagi..
yela..at least nk ade kereta, nk ade rumah..
x kn dh kawen still nk dok ngn family..
dah 24 tahun dok menyusahkan family..segan ooo..huhu

aku pulak memang dah terikat ng PTPTN..nk bayar hutang lg..
nasib baik ezad x de pinjam apa2..
boleh la dy focus nk kumpul duit..

ktorg dah bincang..
nk habiskan blaja, then keje 2 tahun, baru kawen..
insyallah dlm masa dua tahun tu cukup la kot duit simpanan untk lepas kawen..
kenduri kawen mmg insyallah mampu lagi..
sbb ktorg mmg plan nk buat kecik2 je..
tp x taw la..sbb aku ni ank perempuan tunggal..
mesti mama abah nk buat besar2..
tp x pe la..mane taw nnt aku boleh pujuk mama ke..
yela..buat ape buat kenduri besar2, tp lepas kawen, susah..

ezad ade ckp..
bia dia kumpul duit beli rumah, and aku kumpul duit beli kereta..
bila aku dah ade kereta, aku boleh tlg dia bayar duit rumah plak..
bila dah ade kereta n rumah, insyallah nk focus untk benda lain pulak..


plannye mcm tu lah..
hope dipermudahkan..
2 tahun tu bkn nye kejap..lama jugak..huuu
moge allah jaga hati kami..
moge mimpi jadi kenyataan..
amin ya rab..

*kawan2 semua tolong doakan kami ye.. :)

Sunday, January 25, 2015

rindu..


i miss everything about you..


 i miss your jokes..



i miss your smile..



i miss the long walks during mid nights..




i miss your voice..

i miss your clumsiness..

i miss the smells of your perfume..


i miss you baby..

i really do.. :'(