CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Happy Reading Guys!

Happy Reading Guys!

Wednesday, December 5, 2012

hari itu tiba jua!

alhamdulillah..
after 3 tahun berhempas pulas,dpt jgk pegang segulung diploma..
yup..perjalanan masih jauh..
tp x pe..smangat tu masih ade.. :)

mama pun pesan..jgn kawen slagi blm dpt master..
well,besar tggungjawab tu..
sbb tu smp skrg aku x laku2..haha
ad ke yg sudi nk jd bf ak then kne tggu ak abis master lg,nk keje lg,kumpul duit lg,blablablabla..
kalo ad bgus la..kalo x de,nk wt mcm mne kan..haha

ak ingt lg mse mle2 dpt offer diploma dlu..
mse tu result SPM ak sgt lah teruk..
mmg x konfiden ak akn dpt mne2 U..
then alhamdulillah..rezeki ak kt sni..dpt gk bidang yg ak nk sgt2..
mle2 mmg mama & abah x bg ak masuk bidang ni..
dy ckp nnt nk keje ap? halal ke bnd yg ak kne masak tu & mcm2 lg..
tp ak da buktikan kt dorg yg bidang ni bkn la teruk mcm yg dorg fikir..
and dorg pun sgt bangga & x mnyesal bg ak masuk bidang ni..

seni kulinari mmg susah..
mula2 ingt kne masuk dapur & masak..tu je..
tp mcm2 bnd lain yg ak kne blaja..
account,law, business,sains,economy & mcm2..
smp 1 tahap tu,ak give up..ak kol mama ngis2..
but at the end,ak bjaye jgk lalui sume tu without any repeat paper and maintain ngn 3 ponter ke atas stiap sem..
even x pnah dpt dekan,ak still bsyukur sbb x repeat ap2..
tu pun dah cukup!

excited sgt2 ble dpt sarung jubah wt pertama kali nye..
mama siap suruh g beli baju & kasut konvo..
ble masuk dewan,rse nervous tu menguasai diri..
then ble jmp kawan2,rse excited plak nk konvo..hihi..
alhamdulillah..sume nye ok..
then ble da abis,ktorg kne nyanyi lgu UiTM..

mse tu mencurah2 air mate ni jatuh..
sebak sgt2! x pnah rse mcm ni..demi Allah..
sbb mse tu terkenang balik kenangan2 mse diploma dlu..
gaduh2 ngn kwn..huru-hara nye siap kn group assignment..
kecoh nye mse g trip klas..stress nye mse final exam..
kucar-kacir dlm klas kitchen..mcm2 lg..
rse mcm jauh sgt perjalanan 3 tahun tu,tp dlm sekelip mata dah grad..
mcm x pcaya plak.. :')

pengalaman yg sgt bermakna..
even hanye diploma,tp bnd tu sgt mberi kesan dlm hidup aku..
thnks to mama & abah sbb bg peluang kt adik untuk terus kn pengajian dlm bidang ni..
thnks to all lecturer yg x pnat2 mngajar & melayan kerenah kami..
thnks to sume kwn2,classmates,roommates & housemates yg bnyk bg support,tahan ngn perangai ak yg annoying ni & slalu ad ngn ak mse ak susa & senang..
hnye Allah yg mampu mbalas jasa kalian..
thanks! thanks! thanks!
:')

 dinner with my beloved.. :)

 siap sudaaa~ baju simple je..x de blink2 pun..mls nk jd datin hari ni..huhu


 kelasssss mak aku..haha


 menapak ke DATC..


 my small family.. :)


 dgn abang2 sy! huk3..


 untung la boleh sedondon..haha


 ouh..comel nye dua ketul ni..jelez!

 number giliran : 690..sgt lame..haih..


 nervous nk naik stage!

 mereka.. :)

 me & ezza si kura-kura..

 "sy lihat kmpulan ini adlah kmpulan yg paaaaling bising di antra semua kmpulan..sbb mereka sgt ceria & girang..jika mereka nk bising lg lpas ni pun,sy izinkan.." - ucapan penutup Pro Canselor UiTM..


 raikan bersama.. :)

 3 years & still counting.. :')

 fazlin & fatin..kwn susa & senang mse diploma dlu..dorg slalu ad x kira ak sakit,happy,x de duit,& mcm2 keadaan..tu lah nme nye kawan! ak syg korg dua sgt2..thnks cz da jd kwn yg terbaik.. :')

 nazrol & muner..slalu jage ak mse diploma dlu..ad org buli ak,ad org pulau kn ak,sume dorg akn tlg settle kn..thnks korg..syukur sbb Allah kurnia kn korg untuk aku.. :')

 im gonna miss u best friend..  :')


 ezza & farid..juga rajin melayan kerenah ak dri zaman diploma,smp lah sekarang..thnks sgt2..fun dpt kwn ngn korg! :')


 alhamdulillah..settle sume nye.. :D


 bunga sme besar ngn tuan nye! haha

 he's HOT rite? haha


thnks mama & abah..x sangke dpt bunge..hehe


pd yg ak x mention tu,bkn la bmakne korg x penting dlm hidup aku..
just that lpas grad td ak x smpt snap gmbr ngn korg..
no heart feeling okay?
korg tetap sahabat dunia akhirat aku..
korg yg terbaik..thnks for everything guys..
hope dpt jmp lg mse konvo degree nnt..insyallah.. :)

1 comment:

izzatizamburi :) said...

congrats farah!
sorry sorry sorry sangat lupe nk wish smlm..im too busy about dat stupid thing!huhuhu :(
btw, im proud of u and goodluck! :D